Find os | Kontakt os

Retningslinier for køb af ny bil i Danmark

Bestilling

Bestilling af bilen er en ganske enkel sag, som resten af forløbet i øvrigt også er. Du kan enten bruge e-mail, fax eller telefon. Husk at opgive navn og adresse samt telefonnr. gerne både privat og på arbejde samt evt. mobiltelefon.

Gør også venligst opmærksom på til hvilken kai bilen skal leveres.

Vi sender så kontrakten til dig via e-mail, du underskriver og returnerer til os på enten mail, fax eller i brev, sammen med en kopi af enten dit fører- eller skattekort. Ved firmaer skal vi have kopi af firmaattest.

Depositum

Normalt betales samtidig med underskrivelse af kontrakten et depositum på dkr. 10.000,-. Dette overføres via bank. (bankoplysninger får du sammen med kontrakten). Er bilen klar til omgående levering eller indenfor de nærmeste uger, betales ikke depositum.

Levering af bilen

Som det fremgår af prislisten er priserne inklusiv transport og søfragt til nærmest kai i Norge (Stavanger, Bergen, Larvik, Kr.sand eller Oslo). Bilen sendes uten skilte og du skal derfor bestille prøveskilte på Statens Vegvesen, som du medbringer når du henter bilen på kaien. Vi har forsikring af bilen indtil den overgives til ferjeselskabet med en egenandel på dkr. 1.500,- der naturligvis kun betales i  tilfælde af en skade. Under søfragten har rederiet forsikring på bilen. Ved større skader dækker rederiets forsikring ikke fuldt ud. I så tilfælge vil vi dække det resterende.

Husk at kigge bilen godt efter for evt. transportskader. Da en skade sket under transport ikke dækkes af rederiet når bilen har forladt området.

Betaling af bilen

Sendes bilen til Norge overføres pengene via bank. Vi skal blot have en bekræftelse fra din bank på fax, at pengene er på vej, senest dagen inden bilen sendes fra Danmark.

Henter du bilen i Aalborg kan du naturligvis stadig overføre pengene, men også medbringe en valutacheck på beløbet i dkr.

Fortoldning og godkendelse i Norge

Hvis bilen sendes til Norge henvender du dig til færgeselskabet (Fjordline Cargo v/Bergen og Stavanger). Color Line Cargo v/ Larvik og Kr.sand  og Stena Line Freight v/Oslo.  Her udleveres papirerne fra os til brug for fortoldning og godkendelse ved Biltilsynet. Du henvender dig hos Tollvæsenet og betaler toll og moms. Det er en god ide at medbringe en bankremisse på beløbet. Nøjagtig beløb kan vi – hvis det ønskes - udregne umiddelbart før afsendelse (torsdag i ugen før), da det afhænger af Tollvesents omregninskurs. Bor du i samme by som ankomsthavnen kan du ikke få bilen udleveret hvis den hentes udenfor Tollvesenets normale åbningstid, medmindre momsen betales til fraktselskabet som derfor står for den del af fortollningen. Engangsavgiften betales fortsat til tollvesenet.  Denne momsbehandling tager fraktsselskabet betaling for. Prisen varierer fra selskab til selskab. Vil du vide den nøjagtige pris, så kontakt fraktselskabet forinden.

Bor du ikke i samme tolldistrikt som bilen ankommer til, så udsteder fraktselsbaet et transitdokument, som giver dig ret til at køre til eget tollsted og fortolle bilen. Normalt indenfor 3 dage. Prisen for dette dokument er ca. nkr. 300,-.

Årsavgiften skal ikke længere betales før registrering, derimod fremsendes årsavgiftskravet med post. 

Er toll og moms betalt inden kl. 12.00 kan bilen fremstilles samme dag hos Statens Vegvesen, da registrene opdateres kl. 08.00 og kl. 12.00.  Ellers fremstilles bilen dagen efter og reg. på norske skilte. HUSK at der kan være ventetid, så bestil i god tid. Kommer bilen med båden så sent at bilen ikke kan fortolles før kl. 12.00, er det en god ide at vente til dagen efter med at hente den, da du så sparer prøveskilte i en dag.

Hvis bilen hentes, tolles og evt. registreres af en annen person end den som står på kontrakt/faktura, skal køber udstede en fullmakt til både tollvesen og evt. trafikkstajonen, som denne person kan medbringe.

Prisstigning

Vi kan ikke garantere at der ikke inden levering vil komme prisstigninger. Men som standard klausul på kontrakten står, at såfremt prisen stiger med mere end dkr. 3.000,- er køber frit stillet til at annulllere købet og få evt. depositum tilbagebetalt. (Standardvilkår i danske kontrakter er 10%).

Garanti

Den 3-årige fabriksgaranti på en bil købt i Danmark og en bil købt i Norge er 100% ens. Du kan få lavet garantirep. på dit lokale TOYOTA værksted i Norge uden begrænsninger af nogen art. Uanset hvor i Europa bilen er købt gælder garantien, og uanset hvor i Europa du har brug for at få lavet en garantirep. kan det ske uden omkostning for dig. Så med hensyn til fabriksgaranti er du altså stillet 100% som var bilen købt i Norge.

Fabriksgarantien er 3 år/100.000 km på det mekaniske. 3 år på lakk og 12 år på rustgennemtæring. På Prius er der  5 år/100.000 km garanti på hybridkomponenter.

Norge har 1. januar 2011 indført 5 års garanti. Det ændrer ikke det store ifht. situationen fra før 1. jan. 2011, da de dele der vil være omfattet av garantien vil være de samme som under den 5 årige reklamationsrett i Norge, som har været gældende i mange år.  

Service

En del forhandlere i Norge sælger bilen inkl. 3 års/50.000 km fri service. Det er IKKE noget som Toyota Norge ”leverer” med som standard. Priserne på www.toyota.no er således IKKE inkl. 3 års fri service.
 

Din opgave i Norge består i bestilling af time hos Statens Vegvesen. Leje af prøveskilte og forsikring af disse. Til det formål skal du bruge bilens chassisnr. som du får her hos os.  Alt i alt en meget meget enkel procedure.